In voorbereiding

Posted on Posted in Nieuws

Sheriff Classics 9269
Door Johan de Neef: verhaal.
Rik van Niedek en Gerard vd Werken: tekeningen.

Een paar jaar geleden zat ik naar een documentaire te kijken die over Seth Bullock ging. Ik kende Bullock alleen maar van de fantastische tv serie Deadwood.

Toen ik in de documentaire hoorde dat Bullock geleefd had tot een aardig eind in de 20ste eeuw, ging ik op zoek naar nog meer Wild West helden voor wie dat ook gold en al snel had ik een aardig lijstje. Velen van hen kenden elkaar persoonlijk en de naam Rough Riders dook ook meerdere malen op.

Diverse ideeën ontsproten in mijn grijze massa en ik nam contact op met Sheriff Classics redacteur Rik van Niedek of we hier iets mee konden doen voor Sheriff Classics. Rik’s antwoord was erg kort. “Doen”.

Hoe verder ik ging met mijn research, hoe meer verbanden ik vond en op een gegeven
moment kwam de Eerste Wereldoorlog ook in beeld. Cowboys versus soldaatjes. Twee van mijn favoriete spelletjes toen ik nog een kind was.

Ik besloot daarnaast om de verhaal opzet te laten lijken op die van de jaren 60 tv serie Mission Impossible. De eerste scripts werden geschreven en Rik ging hard aan het werk met tekenen.

Toen gebeurde het ongelofelijke. Rik liet mij begin 2016 de Previews bestelcatalogus zien. In de VS had iemand vrijwel het zelfde idee gehad als ik en in die Previews stond een comic aangekondigd: Rough Riders. Ik slaakte enige krachttermen, maar kwam er al snel achter dat de Amerikaanse comic van the Rough Riders zich afspeelde in 1898 en niet zoals mijn verhalen in 1814-18 en dat er slechts twee overkoepelende personages in beide verhalen zaten. Bovendien vond Rik onze opzet beter en dat stelde mij gerust.

En hier is het dan. Windmill Comics’ eigen versie van Rough Riders.

Johan de Neef.

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *